Публикације

Испраћај пророка у Земљу живих

Испраћај пророка у Земљу живих

Монографија под називом Испраћај пророка у Земљу живих – Споменица о блаженом уснућу Владике Атанасија (1938-2021) излази поводом 40-дневног Парастоса Владици Атанасију.

Издавач је Манастир Тврдош, а уредник и приређивач је Епископ западноамерички Максим. Књига има 252 стране и илустрована је са преко 380 репродукција (од којих је већина у колору) које, колико је било могуће, хронолошким редом прате живот Епископа Атанасија Јевтића, од детињства у родном селу Брдарици, преко студентских и монашких дана, његових путовања по хришћанском Истоку и Западу, до поседњих дана у Требињу.

Монографија садржи преко 65 ауторских текстова личности из црквеног и јавног живота које су у кратком року од упокојења Владике Атанасија до уласка књиге у штампу послали своје телеграме, поруке и осврте. Међу њима су шесторица поглавара Православних аутокефалних Цркава, десетине Епископа (Прослов је написао Епископ Димитрије), свештеника, светогорских стараца, теолога из читавог света, књижевника и... деце! Снажне личне поруке, аутентична сведочења, поетски описи и дирљиви записи искуства дружења и живота са Владиком Атанасијем, у спрези са цитатима Блаженопочившег, овој књизи дају печат непорециве искрености и реализма.

На предњој корици је фотографија Владике Атанасија окруженог децом у храму Васкрсења у Пребиловцима 2019. године, док је на полеђини приказана купола истог храма са прослављеним Новомученицима којима је у сусрет отишао овај Архијереј Цркве Христове.

Споменица је доступна на глобалној платформи Amazon у Kindle издању.

Веб-сајт

Званични веб сајт епископа др Атанасија (Јевтића), професора емеритуса Универзитета у Београду

Уредник: др Максим (Васиљевић), епископ западноамерички

Контакт: info@westsrbdio.org

Фотографије